Kompetencegivende efteruddannelsesforløb i specialpædagogik (2 ECTS)

Ønsker du at skabe inkluderende læringsfællesskaber i almenundervisningen og/eller i specialundervisningen, så alle dine elever trives og lærer? Og ønsker du at udvikle et inkluderende mindset i fællesskab med andre lærere og afprøve nye tiltag i din undervisning? Ser du det som en fordel at mødes online? Så er dette kursus lige noget for dig.

Mål

Målet med kurset er at etablere et inkluderende mindset hos deltagerne baseret på viden og refleksioner over egen praksis. Dette sker gennem viden om elever i komplicerede læringssituationer og forskellige bud på, hvordan man pædagogisk og didaktisk kan etablere et inkluderende læringsfælleskab i folkeskolens almen- og special klasser.

Målgruppe

Lærere og ressourcelærere der underviser børn med særlige behov/elever i komplicerede læringssituationer i almen- og specialundervisningen. Det kan være en god ide at deltage 2-3 lærere fra samme skole, da man kan forberede sig sammen og give kollegial sparring undervejs, men enkelte lærere er også meget velkomne.

Krav til deltagerne

Det er godt hvis deltagerne er indstillet på at udvikle egen praksis og reflektere over denne sammen med de øvrige deltagere og kursuslederen.

Indhold

På kurset vil der blive arbejdet med, hvad der skal til for at skabe inkluderende læringsfællesskaber, dvs. hvordan der i almenundervisningen kan inkluderes elever i komplicerede læringssituationer. Der vil blive arbejdet med specialpædagogisk viden og didaktiske redskaber.

Specialpædagogisk viden er fx inklusionsbegrebet, grønlandsk lovgivning, viden om diagnoser, viden om eksekutive funktioner samt viden om mentaliseringevne og mentaliseringssvigt.

Didaktiske redskaber er fx praksisfortællinger, børneinterviews, god klasseledelse, gode rutiner og andre didaktiske overvejelser for elever i komplicerede læringssituationer.

For flere detaljer, klik på dette: Kompetencegivende efteruddannelsesforløb- Beskrivelse

Omfang

Undervisningen foregår online fra kl. 13:30 - 16:30 på følgende tirsdage (NB: tilmelding gælder for alle ti eftermiddage)

Tirsdag d. 20. august 2024

Tirsdag d. 3. september

Tirsdag d.17. september

Tirsdag d. 1. oktober

Tirsdag d. 22. oktober

Tirsdag d. 5. november

Tirsdag d. 19. november

Tirsdag d.3. december

Tirsdag d.14. januar 2025

Tirsdag d. 28. januar

Om underviseren

Kamilla Frimodt Madsen, lektor i pædagogik. Har tidligere boet og arbejdet flere år i Grønland, blandt andet gennemført udviklingsprojekter og behovsorienterede kurser på kystens skoler og kender dermed den grønlandske folkeskole.

Undervisningen foregår derfor på dansk, gruppearbejdet og - refleksioner er på de sprog deltagerne foretrækker og flere af de pædagogiske redskaber og metoder er også udviklet på grønlandsk.

Da undervisningen foregår online, vil der være stor variation i undervisning- og arbejdsformer for at fremme et dynamisk læringsrum.

Om

2024-20
Dansk
Kamilla Frimodt Madsen
Online
10 Tirsdage fra august 24 - 28. januar 2025
Angsøgningsfrist: 1. marts 2024
Max. 20 deltagere
10 eftermiddage, startende med d. 20. august 23 - tirsdag d. 28. januar 2025 I alt: 60 klokketimer